Hvad Betyder Afkast?

Pixabay, StockSnap

Afkast betegner den fortjeneste, du får, når du har et økonomisk aktiv. Afkastet får man gerne på årsbasis, eller i så fald en bestemt tidsperiode.

Når man snakker om afkast, er det ofte med et positivt udtryk, men igen er det også afhængigt af, hvilken form for investering du har foretaget dig. Der findes selvfølgelig også negativ afkast. Dette er muligt hvis investeringen samlet set er et tab og der ikke er kommet noget positivt ud af den. Så er der tale om negativt afkast.

Størrelsen på afkastet kan også svinge meget og det er nemlig afhængigt af, hvor stor en risiko du har lavet, da investeringen er blevet en realitet. Her bliver der talt om risikopræmier - jo større risiko, jo større afkast, hvis alt får efter planen.

Har du lavet en investering i typiske børsnoterede aktier, så regner man gerne med, at man får et afkast på 5 til 10 %. Her er der dog stadigvæk muligheden for store udsving både fra periode til periode, men bestemt også fra land til land.

Jeg har aldrig selv investeret i aktier, men kender mange, som har fået en positiv oplevelse ud af det. Du skal dog huske, at det er en branche, hvor man skal have is i maven og have en stor potion tålmodighed.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette tekstindhold. Der kan du blandt andet bestille: smykker til kvinder. Herfra siger vi tusind tak.

Hvad koster det at købe en grund?

09:05 - 30.03.2022

Hvordan tjener man penge på ejendomme?

15:38 - 09.12.2021

Hvordan ser man hvad der skyldes i en ejendom?

14:01 - 07.12.2021

Hvordan finder jeg målene på min grund?

11:38 - 18.10.2021

Hvordan låner man penge til en grund?

17:28 - 28.09.2021